Geschiedenis

De boechoutse is ontstaan in de zomer van 2012.
Die zomer hadden enkele vrienden van Boechout een studentenjob waarbij ze cement moesten kloppen af bakstenen van een gesloopt huis. Dit kwam bij hen al snel bekend te staan als ‘stenen kappen’. Tijdens dit stenen kappen kwamen er zotte ideeën boven over dingen die we konden doen nadat we klaar waren.

Meestal kwam er achteraf niets van die ideeën. Maar toen er op een gegeven zondag voorgesteld werd om een studentenclub op te starten, was er onmiddellijk veel enthousiasme.
Pieter Van Puyvelde begon direct met het tekenen van een clubschild. In dit clubschild moesten enkele elementen voorkomen.
Dit waren een heerlijke frisse pint, het geliefde Boechoutse café Kalifornia en ook 2 gekruiste bijlen die het ontstaan van de Boechoutse voorstellen tijdens het stenen kappen.
Vincent Van Puyvelde begon te schrijven aan een clublied op de alom bekende melodie van ‘Clementine’.

Het praesidium werd opgesteld door de aanwezige vrienden en enkele andere enthousiastelingen en zou bestaan uit Vincent Van Puyvelde (praeses), Anton Libert (vice-praeses), Sam Creyf (quaestor), Pieter Van Puyvelde (schachtentemmer), Sven Snyders (cantor), ilja Antonneau (Cultuur), Pieter Cautreels (PR), Wouter Schoonvliet (PR), Charles Timmerman (Sport) en Rik Keersmaekers (Sport).
Het enige dat nu nog ontbrak waren de clubkleuren. Hier werd gekozen voor de kleuren Blauw en Goud. Komende van Boechout, Bouchout, Blauw-goud. Het clubschild werd gemaakt, statuten werden opgesteld en er werd een officiële vereniging opgericht in de gemeente Boechout.

Het praesidium was klaar om zijn eerste werkingsjaar te beginnen en op 27 september 2012, werd de eerste clubavond van de Boechoutse gehouden boven in café Kalifornia. Het praesidium had gerekend op enkele enthousiaste Boechoutenaren, maar had nooit kunnen verwachten dat er die avond meer dan 50 jonge studerende Boechoutenaren aanwezig zouden zijn op deze prachtige avond.
Het jaar was goed ingezet! Na een eerste succeseditie met een kraampje op de jaarmarkt van Boechout (wat nog steeds een traditie is) werden er welgeteld 52 schachten gedoopt.
De Boechoutse was onmiddellijk met een vliegende start vertrokken.
Er werd dit jaar onder andere de eerste Blauw-goud TD gegeven, een beerpong avond werd georganiseerd en enkele cantussen.
Het jaar werd afgesloten met een gezellige BBQ waarbij ook het praesidium van het volgende jaar werd gekozen. De Boechoutse was aan een succesverhaal begonnen waar het praesidium van het eerste jaar levenslang fier en trots op mag zijn!

Ut vivat, crescat, floreatque,

De Boechoutse

Clublied

Hier in Boechout, in de kali, waar het alom plezant zal zijn.
Gaan we tanken
En ni janken en dan feesten als een zwijn.

Chorus:
Oh dier Boechout, oh dier Boechout, laat de tapkraan open staan!
Ik heb hier mijn hart verloren,
Met mijn blauw-goud lintje aan!

Blauw voor trouw en goud voor mout, maakt het bier hier een festijn.
We zijn trots op onze kleuren,
fiere Boechoutenaar te zijn!

Chorus

Sterke mannen, mooie vrouwen, drinken samen bier en wijn.
Alle dagen, rokkenjagen
En dan ’s morgens veel koppijn!

Chorus

X